Nagelbijter

Nagelbijten wordt vaak ervaren als een last en zomaar stoppen is niet makkelijk. Uiteindelijk wil je gewoon mooie en verzorgde nagels die gezien mogen worden!

Met acryl wordt er een natuurlijke nagel gecreëerd die versteviging biedt. In de meeste gevallen zullen nagelbijters niet op kunstnagels gaan bijten. Het bijt ook niet lekker want de acryl is dikker en harder dan de eigen nagel.

De behandeling begint met het aanbrengen van een laagje acryl op het uiteinde van de eigen nagel. Hierdoor wordt de nagel verlengd met 1 á 2 millimeter zodat er een sjabloon onder geplaatst kan worden. Door de sjabloon is het mogelijk om met acryl een zo natuurlijk mogelijk uitziende nagel te modelleren. Als de acryl helemaal is uitgehard wordt de sjabloon verwijderd en de nagel naar gewenste lengte en model gevijld. Op deze manier kunnen uw nagels gaan groeien en over het zogenoemde “moeilijke punt” heen komen.

Het is een intensieve kuur van 6 weken waarbij een afwisseling plaats vindt van “controle en reparatie” en “bijwerken en opvullen”. Op deze manier wordt er met regelmaat aan de nagels gewerkt en zal de drang naar bijten afnemen.
Bij de eerste afspraak wordt besproken wat de beste aanpak is en wordt er een nieuwe set geplaatst.

De kuur duurt  6 weken en bestaat uit 5 behandelingen, en dit alles onder intensieve ondersteuning.

Week 1: aanbrengen van een nieuwe set. De verlenging zal bij een nagelbijter nooit lang kunnen zijn.
Week 2: controle en reparatie waar nodig
Week 3: bijwerken en opvullen
Week 4: controle en reparatie waar nodig
Week 6: bijwerken en opvullen, afsluiting kuur.

Na deze 6 weken kan je overstappen op de normale behandeling.

Ben jij een nagelbijter en wil je meer informatie over deze behandeling, neem dan vrijblijvend contact op.